
Smary SKF dla przemysłu spożywczego
5 Oceny :
/Dobór właściwego smaru plastycznego do określonego łożyska jest krytycznym krokiem, jeśli łożysko ma spełnić stawiane przed nim wymagania w danej aplikacji.
Środki smarne do przemysłu spożywczego.
Uniwersalne smary do przemysłu spożywczego.
LGFP 2 jest czystym, nietoksycznym smarem łożyskowym, na bazie oleju wazelinowego medycznego z zagęszczaczem w postaci mydła kompleksu glinu. Jego najważniejszymi zaletami są:
- Wysoka odporność na działanie wody.
- Wysoka trwałość smaru.
- Doskonałe własności antykorozyjne.
- Neutralna wartość pH.
- Dopuszczenie NSF H1 oraz certyfikaty „halal” i „kosher”.
Typowe zastosowania:
- Łożyska kaset do wielopaków.
- Zawijarki.
- Łożyska przenośników.
- Maszyny do butelkowania.
Zapoznaj się z dodatkowymi materiałami o produkcie: Karta charakterystyki LGFP 2 [pdf].
LGFQ 2 jest smarem plastycznym na bazie oleju syntetycznego, z zagęszczaczem w postaci mydła kompleksu sulfonianu wapnia, wykonanego według najnowszej technologii. Smar jest odpowiedni do aplikacji pracujących w warunkach spotykanych w przemyśle spożywczym – pod działaniem wysokich obciążeń, gdzie występuje wilgoć i zmienne temperatury.
- Doskonała ochrona przed korozją.
- Doskonała stabilność mechaniczna.
- Doskonała zdolność smarowania w warunkach wysokiego obciążenia.
- Dobra ochrona przed powstawaniem fałszywych odcisków Brinella.
- Dobra tłoczność w niskich temperaturach.
- Ma dopuszczenie NSF H1 oraz certyfikaty „halal” i „kosher”.
Typowe zastosowania:
- Prasy do granulowania (karma dla zwierząt, cukier, sól).
- Rozdrabniarki.
- Mieszarki.
- Systemy centralnego smarowania.